Complaint: Voogd van de WSG en medewerkers van de Merwebolder ASVZ spelen voor Rechter, liegen, bedriegen en manipuleren

user-68808 on 09 November 2011 about William Schrikker in category Zorginstellingen

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Ik mag mijn neef (plotseling) niet meer bezoeken en of ophalen van de voogd op de instelling waar hij verblift.

Ik heb altijd gezorgd voor hem. Hij kwam vaak in de weekenden logeren. En toen ik naar een andere stad verhuisde, kwam ik hem regelmatig ophalen. Het ging altijd goed. Zo verliep het een paar jaar. Het kindje had altijd plezier met onze dagje uit. En toen kwam er een niuwe voogd. Kind was naar een andere woonvorm in dezelfde instelling over geplast. Voogd verzin dat ik van de moeder kind niet meer mag bezoeken. Moeder vertel me dat de voogd heeft dat voorgesteld en niet zij, maar ze durf verder niks meer te ondernemen, want ze is ook door een medewerkster van de instelling bedreigd met, pas maar op jij, straks mag je je kind niet meer zien! Dat zei de persoonlijksbegeleidster van het kind; alleen omdat moeder op de verjaardag van haar zoon, zonder van tevoren te bellen, was langsgekomen.

De instelling waar hij verblijft doe ook lekker mee met liegen. Ze zeggen dat ze niet kunnen bevestigen dat ik wel regelmatig bij kind kwam.
Voordat ik naar een andere stad ging wonen, werd kind, met de bus, bij mij thuis gebracht, van vrijdags tot mandaagsochtends. En ze beweren dat ze zulke informatie niet kunnen bevestigen!
En ook, na mijn verhuizing, kwam ik regelmatig kind ophalen en dan was ik hele dagen/middagen met hem oppad. En dat kunnen ze ook niet bevestigen??

Wettelijk kan ik ook niets doen, want ik ben niet de moeder, dus juridisch kan ik niks.
Vorig jaar lange gespreken (op mijn kosten) met de voogd uitgevoerd. Het waren eigenlijk gespreken met twee vrouwen. De ene had de macht om dingen te bepalen. De andere moest het zo aanvaarde, want ik was juridischt niet relevant.
Dat het kind een echte band had(heeft) met zijn tante, kon haar niet schelen. Want alles wat zij doet is in het belang van het kind. Maar wat de rest doet is alleen in eigen belang, redeneerd ze!

Dit heeft me gebroken! letterlijk en figuurlijk. Ik heb nachten lang zitten huilen. Niks kunnen eten of slapen. Er is helemaal geen reden voor deze actie geweest. Met al de vorige voogden en medewerkers van de instelling heb ik altijd goede kontacten gehad.
Ik belde altijd van tevoren, voordat ik het kind kwam ophalen, bracht hem op de afgesproken tijd terug.

Ik heb gehuild en gehuild en uiteindelijk, met een gebroken hart afstand van de situatie genomen. De voogd vroeg mij per e-mail om geen kontact met haar op te nemen.
Dat heb ik gedaan.

8 maanden later, omdat ik de onrecht niet zo wil en kan looslaten, ben ik langs de receptie van de instelling geweest. (Ik had dichtbij in de buurt een afspraak).
Ik wou met iemand van de directie spreken voor advies en informatie over deze situatie. Het was lunch tijd, ze waren er niet. De receptioniste heeft wel iemand van de administratie van de directie gebeld. Die persoon heeft naar mijn geluisterd.

2 maanden later krijg ik een email van de voogd waarin staat dat ik op de terrein was verschenen en had geprobeerd het kind mee te nemen, dat ik heel intimiderend was tegen de medewerkster, maar omdat de mederwerkster zo goed haar werk deed, heb ik het kind niet kunnen zien en mee kunnen nemen! En dat de volgende keer als ik nog een keer kom, zijn ze gedwongen om de politie te bellen.
En dat zou zijn gebeurd op de datum toen ik op de receptie lags was geweest.
Wat ze vertellen in feite is dat ik het kind proberde te ontvoeren!
Ik heb de voogd een mailtje terug gestuurd met de verzoek mij met rust te laten en niet met leugens te worden lastig gevallen.
Het doe me pijn in mijn hart om te zien dat zulke instelling in staat zijn om zulke leugens te verzinnen!
Een instelling die wordt geacht voor mensen te zorgen.

Desired solution:

Dat het kontact met het kind wordt hersteld.
En dat de voogd en de medewerkers die voor deze situatie hebben gezorgd worden gestraf.

All complaints of