Complaint: snoep afgepakt van 6 jarige door bioscoop personeel

user-77108 on 29 December 2011 about PATHE in category Bioscopen & Theaters

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Vanmiddag ging ik naar Pathé de Munt met het zoontje van 6 jaar van een vriendin. We zijn de hele dag op pad geweest, museum, winkelen etc. Vooraf hadden we dan ook wat snoepjes gekocht. Bij de bioscoop overhandigde ik de kaartjes ter controle maar tegelijkertijd werd er aan het zoontje van mijn vriendin gevraagd door het personeel, of ze in zijn tas mochten kijken. Dit was een plastic tas van de H&M met zijn nieuwe kleren erin, die hij net als de snoepjes, cadeau had gekregen. Braaf opende hij gelijk zijn tas. Waarop de medewerker gelijk zijn hand in de tas stak, de snoepjes er uit haalde en zei; “dat mag dus niet!” en ze in de kast legde. Het kind schrok zich kapot. en keek mij verschrikt aan. Ik was stom verbaasd! “Pardon”:zei ik? Dat gaat zomaar niet”. Waarop de medewerker vertelde dat dit dus wel ging en dat ik blij mocht zijn dat ze ze in bewaring namen en niet weg gooide. Sorry??? Ik vroeg nog of hij dan in elk geval een snoepje voor onderweg mocht. Ook dit mocht niet. We kregen geen bewijs van het ingeleverde snoep. Alles werd op een hoop gegooid. Volgens mij hadden ze niet eens afgepakt mogen worden waarop ik dus na afloop van de film naar de manager gevraagd heb. Deze bevestigde dat dit hun normale gang van zaken was??? Waarop zelfs gezegd werd dat staat in onze reglementen mevrouw. Dit zijn onze huisregels. Inderdaad er staat een bord met dat eigen consumpties verboden zijn. Maar ik wist niet dat snoep daar tegenwoordig ook onder viel en al helemaal niet dat iemand die daarvoor niet bevoegd is zomaar in de tas van een 6 jarige graait en er het snoep uit haalt en hem geen snoepje voor onderweg gunt!! Ik vind het ronduit schandalig. Vervolgens werd er nog een schepje bovenop gedaan en gezegd u neemt in een restaurant toch ook niet uw eigen consumpties mee. Dit is toch geen vergelijking zei ik toen daar kom ik om te eten, hier kom ik om een film te kijken!! Tevens heb ik in een restaurant ook pepermuntjes in mijn tas. Ik begrijp dat patat en dat soort zaken niet de bioscoop in mogen maar snoepjes?? Ik mocht volgens de manager zelfs geen madarijntjes, mentos en een pakje drinken meenemen?? Ik weet niet maar ik ben de hele dag met een klein kind op stap. Het moet niet gekker worden! Waarop gelijk de volgende vergelijking kwam, bij de Efteling mag het ook niet mevrouw! Waarop ik direct vroeg wanneer de beste man naar de Efteling was geweest want daar mag ik gewoon mijn eigen consumpties meenemen alleen niet nuttigen in het restaurant. Het moge duidelijk zijn dat de discussie zinloos was en nergens toe leidde en mij vreselijk frustreerde. Ik geloof dat ik zelden zo boos geweest ben. Je kunt regels ook te ver doordrijven!!! Ik vind dit tevens dus ook echt schending van privacy!!

Later die avond heb ik de reglementen erbij gepakt. Hierin staat het volgende;
2.4 De Bezoeker is niet gerechtigd tijdens zijn bezoek aan het Gebouw (a) te roken (b) goederen te koop aan te bieden, (c) dieren (m.u.v. geleidehonden), consumpties, verdovende middelen, gevaarlijke of hinderlijke stoffen of wapens in het Gebouw te brengen of met zich mee te voeren, of (d) foto-, video-, film-, geluids- en andere opnameapparatuur in het Gebouw te brengen, met zich mee te voeren of te gebruiken

Betekent dit dat de volgende keer mijn mobiel ook afgepakt wordt???

Desired solution:

Ik wil excuses! Ik wil dat ze het goed maken met het zoontje van mijn vriendin bijvoorbeeld met een gratis bioscoop bezoek. Kind is er nu namelijk nog ondersteboven van.
Ik wil dat ze deze idiote regels veranderen.

All complaints of