Complaint: Selektvracht laat zwangere vrouwen meehelpen sjouwen

user-79409 on 11 January 2012 about Selektvracht in category Koeriersbedrijven en post

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

De bezorger van 76 jaar kon het niet aan om al mijn bestelde producten aan de deur af te leveren; je moet 4 trappen op van 8 treden en een stukje gallerij lopen. De bezorger vroeg mij om mee te helpen; ik ben 8,5 maand zwanger en zit met lichamelijke klachten thuis!!! Daarom bestel ik mijn spullen immers op internet, omdat ik haast de deur niet meer uit kan. Ik heb gezegd dat ik geen trappen ga lopen en dozen ga sjouwen in deze positie. De bezorger antwoordde daar alleen op dat hij al 76 jaar is en dat ik best een stukje kon lopen (SCHANDALIG!!)Hij zei dat hij het in de hal neer ging zetten. Waarop ik weer zei dat het dan gestolen zou worden.

Na te hebben herhaald dat ik 8,5 maand zwanger ben, lichamelijke klachten heb (waarop hij alleen maar antwoord dat hij 76 is en dat HIJ het niet aankan en dat ik best een stukje kan lopen)een kind bij mij draag en gevraagd of hij morgen de rest zou kunnen bezorgen kon dit niet.
Hij zei wederom dat hij het in de hal zou zetten. Ik vroeg of hij het dan boven neerzette (ja ik wil echt niet dat mijn spullen straks gestolen worden als hij het beneden in de hal achterlaat en de bezorger beweerde opeens dat hij het heel de tijd boven wou brengen, nou waarom loopt hij het stukje gallerij dan ook niet met de doos?) dus ik een grote doos gesjouwd..en dat heb ik ook gelijk gevoeld!! echt schandalig dit.

Ik heb aan de bezorger gezegd dat ik hierover ga bellen. Waarop hij antwoordde dat ze hem kennen bij Selektvracht (ja nogal logisch als je daaar werkt). Ik zeg nog aan de bezorger dat het geen aanval is op hem want hij is immers 76 jaar maar dat ik niet snap dat Selektvracht hem deze route dan geeft. Daarop antwoordde de bezorger dat alle bezorgers 60+ zijn??

Ik heb wel eens een hele grote bestelling gedaan wat werd bezorgd door een ouder persoon en die moest ook paar keer lopen en die hoorde ik ook niet klagen.

Ik betaal verzendkosten zodat het bezorgd wordt en dat mij niet wordt gevraagd om te helpen sjouwen, een discussie te voeren(het gaat de bezorger niets aan over mijn lichamelijke klachten!) Dat de bezorger 76 jaar is, dat is niet mijn probleem. De bezorger moet zijn werk doen en als hij dat niet aan kan een andere job gaan zoeken. Ik heb lichamelijke klachten dus ik ga niet meer buiten de deur winkelen en daarom bestel ik op internet zodat dat verlichting geeft. (of zou moeten geven in dit geval!!)

Desired solution:

Ik vraag mij af wat Selektvracht hierop te zeggen heeft.

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by Selektvracht

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by Selektvracht

Responded on 02 February 2012 at 14:10

Heb een mail gehad van Selektvracht; ik accepteer de excuses echter ben ik het niet geheel eens met de inhoud. Lees onderstaande:

Geachte mevrouw van Dalen,

Spijtig te vernemen dat u niet tevreden bent met de dienstverlening van Selektvracht B.V. Ik heb uw klacht doorgezet naar het bezorgdepot in Rotterdam. Elk verhaal heeft natuurlijk twee kanten. De depothouder van dit depot heeft contact gezocht met de bezorger. De bezorger geeft aan dat hij aan u heeft gevraagd of u kon komen helpen, omdat dit niet lukte i.v.m. uw zwangerschap heeft hij de pakketten alsnog naar boven gebracht. De bezorger is door het depot op deze klacht gewezen. De bezorger bied hierbij zijn excuses aan. Onze excuses voor het ongemak. Ik hoop u hierbij voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet, Selektvracht B.V. Webcare Team

Ja het klopt dat de bezorger (na een discussie!!!) de dozen nr boven heeft gebracht maar alsnog heeft hij mij hoogzwanger laten sjouwen (een lang stuk gallerij) en dat kan gewoon echt niet in mijn ogen. Nu lijkt het alsof hij de dozen alsnog netjes voor mijn deur heeft gezet.

Echter, de excuses zijn aanvaard, hoop niet dat dit nogmaals voorkomt omdat ik heel vaak bij Wehkamp bestel.

Selektvracht

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Wij hebben deze klacht opgepakt met onze bezorger en benaderen de geadresseerde hierover. Ik heb namens Selektvracht B.V. en de bezorger onze excuses aangeboden.

Selektvracht B.V. Webcare Team

All complaints of