Complaint: exorbitante verhoging van tarieven bellen bij Caiway

user-83040 on 01 February 2012 about Caiway Internet in category Internetproviders

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Sinds 2 weken ben ik telefonie klant bij Caiway. Ik heb gekozen voor Caiway voor het bellen naar vaste nummers. Het starttarief is 0,03 en bellen in daluren voor 0,01 p/min en gratis naar andere Caiway abonnees. Ik heb daarvoor ook nog een modem aangeschaft voor eur 25,-. Nu nog geen 2 weken later voel ik mij erg bekocht. De tarieven wijzigen per 1 maart: starttarief met 300% omhoog naar 0,095 en alle beltarieven gaan naar met 1000% omhoog, naar 0,095 p/min.

Desired solution:

De reden die Caiway aanvoert, is dat het bellen naar mobiele nummers daarmee goedkoper wordt. Laat Caiway die behoefte van klanten invullen met een apart abonnement voor mobiele bellers en dit niet over de ruggen van bestaande 'vaste bellers' proberen terug te verdienen.

Message from

12 years ago - Ik ben het helemaal met je eens. Het slaat werkelijk helemaal nergens op. De klant maakt zelf wel uit of het onbeperkt wil bellen naar mobiele nummers of niet. Er is nu geen pakket meer om onbeperkt te bellen naar alleen vaste nummers. Ik ga mijn telefonie van Caiway dan ook opzeggen.

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by Caiway Internet

Message from Caiway Internet

12 years ago - Caiway heeft haar tarieven aangepast aan de wensen van klanten. Veel klanten bellen ook naar mobiele nummers. Het gesprekstarief voor het bellen naar mobiele nummers is daarom gehalveerd. Zodat u zonder zorgen nog voordeliger kunt bellen naar mobiele nummers. Daarnaast kun u niet meer gratis bellen naar andere telefonieklanten van Caiway. Het vaste start- en gesprektarief van € 0,095 dat hiervoor in de plaats komt, houdt de kosten voor u wel zo overzichtelijk. Natuurlijk kunt u met de verschillende abonnementen zelf bepalen wanneer u gratis belt. Zoals met VoIP-Comfort; waarmee u in het weekend, in de avond/nacht gratis belt met vaste nummers in Nederland, dus ook Caiway telefonieklanten. Met VoIP-Comfort+ kunt u voortaan gratis bellen naar elk nummer in Nederland (vast én mobiel). Met dit abonnement belt u dus altijd gratis, ook naar andere Caiway-klanten, ongeacht of zij telefonie van Caiway hebben. Met vriendelijke groet, Harma Caiway Webcare Team

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by Caiway Internet

Responded on 07 February 2012 at 18:50

Caiway doet mijn klacht af met een standaard antwoord, zoals zij ook deed bij andere klachten van soortgelijke aard. Ik ben dus zeer ontevreden met het antwoord. Als er geen ander, serieus antwoord komt, voel ik mij genoodzaakt me te richten tot consumentenpanels en tv-programma's. Schande!

Caiway Internet

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Zie de reactie aan deze klant, die onder de klacht is geplaatst.

Caiway Webcare Team,
Christine

All complaints of