Complaint: Bus rijdt niet verder

user-83856 on 06 February 2012 about Arriva in category Openbaar Vervoer

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Vrijdagavond 3 februari moest ik naar Joure toe. Zelf woon ik in Almere. Om deze reis te maken moet ik eerst met de trein van Almere naar Lelystad en daarna de bus (lijn 315) naar Joure nemen vanuit Lelystad. Het was al een dikke toestand om met de trein naar Lelystad te komen door de weersomstandigheden. Vanaf kwart voor 5 stond ik al op het station, maar er reden geen treinen. Ik ben na een halfuur naar huis gegaan. Om half 8 heb ik het weer geprobeerd en na drie kwartier kwam ik eindelijk in een trein naar Lelystad.
Lijn 315 gaat om het uur, rond 25 over. Ik zag op de borden dat de bus om 21:25 niet verder dan Emmeloord reed. Ik moest dus nog een anderhalf uur wachten, want om 22.25 reed de laatste bus nog tot Heerenveen.
Onder het lange wachten (het was -20 deze avond in Lelystad) is mij opgemerkt dat de bus van 21.25 niet eens kwam opdagen..
Om 22.25 zat ik eindelijk in de (warme) bus. Alles bleek eindelijk goed te gaan, totdat we in Emmeloord aankwamen. Iedereen stapte hier uit, wat ik wel raar vond. Ik liep dus voor de zekerheid naar de buschauffeur toe om te vragen of de bus wel gewoon tot Heerenveen reed. Hierop antwoordde de buschauffeur dat op de buitenkant van de bus Emmeloord staat, en de bus dus tot Emmeloord reed.Ik zei dat deze bus altijd naar Heerenveen nog rijdt en dat het ook op de borden staat, waarop de buschauffeur antwoordde: ‘Deze bus dus niet.’ Ik stapte dus maar uit, en heb weer eens drie kwartier in de kou staan wachten tot iemand me kon ophalen uit Emmeloord.

Desired solution:

Ten eerste vind ik het belachelijk dat de buschauffeur de borden niet volgt en, vanuit mijn perspectief, zijn eigen gang gaat qua busrit.
Daarnaast waardeer ik het als de buschauffeur de volgende keer wat vriendelijker zou reageren en me zou uitleggen waarom de bus niet tot Heerenveen reed.

Ik hoop dat lijn 315 voor de volgende keer wél rijdt zoals aangegeven staat, zodat ik niet nog eens dik 2 uren in de kou hoef te wachten.

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by Arriva

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by Arriva

Arriva

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Geachte heer/mevrouw

Hartelijk dank voor uw reactie via de website klacht.nl. We stellen het op prijs dat u uw ervaringen met onze dienstverlening laat weten. Wij kiezen ervoor om uw reactie op te nemen in ons eigen Klantreactie registratiesysteem. Dit geeft ons een betere mogelijkheid om uw reactie snel en op de juiste wijze af te handelen. Alle geregistreerde reacties tezamen geven ons een goed overzicht op welke manier wij onze diensten en service voor reizigers kunnen verbeteren.

Wist u dat u uw reactie ook rechtstreeks bij ons kunt achterlaten via https://www.arriva.nl/nc/klantenservice/neem-contact-op ? Wij wensen u nog een Goede Reis!

All complaints of