Complaint: Klacht over de berekeningswijze en over de welkomstpremie

user-86835 on 21 February 2012 about EnergieDirect in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Per 19 januari heb ik mij aangemeld bij Energie Direct die beweerden de goedkoopste te zijn. Daarnaast zou een welkomstpremie worden uitbetaald van Eur. 155,– aan het eind van het contract.

Intussen heb ik een berekeningsverschil van Eur. 200 en heeft Energie direct de welkomstpremie belast en verrekend met de teruggave.

Mijns inziens behoort de welkomst premie netto te worden uitgekeerd, zoals andere energiemaatschapijen ook doen.

Ik heb zelf mijn verbruik bijgehouden en in spreadsheet gezet, met de prijzen per kWh en m3. Ik heb een terruggave berekend wat Eur 200 hoger ligt, buiten de Eur. 155,–

Ik probeer het gecorrigeerd te krijgen, maar men wil er niet aan, ik krijg alleen maar terug dat zij niet zullen veranderen.

Ik hoop dan ook op jullie hulp.
In ieder geval zijn ze een klant kwijt voor het leven.

Desired solution:

Iemand met meer verstand van zaken die mij kan helpen om een eerlijke teruggave te krijgen en de welkomst premie netto terug te krijgen.

Message from EnergieDirect

12 years ago - Ik heb vanavond 22-02-2012 telefonisch contact met u gehad. In dit gesprek heb ik uitgelegd dat het energietegoed niet belast is en hoe u dit in de eindnota kunt zien. Het totale minbedrag (incl. het minbedrag aan BTW) is dus 77,50 euro voor zowel stroom als gas. Verder heb ik de verschillende variabele gastarieven verteld die gebruikt zijn bij de berekening van het gemiddelde gastarief in de leverperiode. Voor gas het u namelijk een variabel tarief en voor stroom een vast tarief. Het variabele gastarief was aangepast op 01-07-2011 en 01-01-2012. Met vriendelijke groet, ^Ralf van energiedirect.nl

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by EnergieDirect

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by EnergieDirect

EnergieDirect

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Ik heb vanavond 22-02-2012 telefonisch contact met u gehad. In dit gesprek heb ik uitgelegd dat het energietegoed niet belast is en hoe u dit in de eindnota kunt zien. Het totale minbedrag (incl. het minbedrag aan BTW) is dus 77,50 euro voor zowel stroom als gas.

Verder heb ik de verschillende variabele gastarieven verteld die gebruikt zijn bij de berekening van het gemiddelde gastarief in de leverperiode. Voor gas het u namelijk een variabel tarief en voor stroom een vast tarief. Het variabele gastarief was aangepast op 01-07-2011 en 01-01-2012.

Met vriendelijke groet,

^Ralf van energiedirect.nl

All complaints of