Complaint: Simyo Laat data negatief oplopen

user-90147 on 10 March 2012 about Simyo in category Mobiele Telefonie

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Van Simyo kreeg ik een emailtje dat mijn beltegoed onder de EUR 2,- of zelfs negatief was. Toen ik keek bleek het beltegoed echter al EUR 21,86 negatief te zijn.

Bij de verbruiksgegevens staat dat het verbruik op de 27ste februari was. Dat is vreemd, want in de telefoon zitten geen emailaccounts, en er was niemand thuis om erop te internetten, en die dag was er niemand thuis.

De Nokia N97 waarde kaart in zit, kan zelf ook geen updates downloaden.

Simyo vindt echter dat dat negatief datagebruik betaald moet worden. Ik heb voorgesteld om er een databundel van te maken, maar ze blijven stug volhouden dat het tegoed aangevuld moet worden.

Ik krijg echter geen inzicht in mijn datagebruik, en kan aantonen dat er niemand thuis was.

Ik krijg van Simyo ook geen overzicht, en mijn voorstel was reëel, zeker als men bedenkt dat voor EUR 1,- je 20mb krijgt, en op deze manier ze het twintigvoudige tellen. In de wereld van de boetes is dat volstrekt ongeoorloofd.

Zolang Simyo geen gedetailleerde informatie over mijn vermeende gebruik kan geven, ben ik niet van plan om het tegoed aan te vullen.

Wie heeft ook van dit soort situaties met Simyo meegemaakt?

Desired solution:

Ze kunnen het negatief saldo kwijtschelden en de kaart opheffen. Ik ben klaar met Simyo.

Ze kunnen er ook met terugwerkende kracht een databundel van maken. Dan is er EUR 0,45 te kort, maar dan ben ik ook bereid om het saldo weer op te waarderen.

Ze kunnen aantonen op welke tijdstippen er wat aan data dan gebruikt zou zijn, en het liefste waar naar toe, want de factuuromschrijving klopt niet.

All complaints of