Complaint: Participatie certificaat

user-92851 on 25 March 2012 about SNS Bank in category Banken

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

B.J.M.v. Stokkom
Gasthuisstraat 96
5104 HS Dongen

Dongen,29 maart 2012

Geachte her/mevrouw,
Sinds 2007 ben ik in het bezit van een SNS paticipatie certificaat. Ik heb steeds in de veronderstelling geleefd dat in 2012 door de SNS zou worden afgelost.Sinds een aantal jaren zijn deze participaties niet meer te verkopen.Dat is voor mij erg vervelend omdat ik het geld destijds heb geleend aan de SNS bank maar ik het weer op zou eisen op het moment dat ik het nodig zou hebben.Mijn leeftijd is nu 77 jaar en ik heb dit geld snel nodig . Ik heb die €.20.000,= gereserveerd voor aanvulling van mijn oudedagsvoorziening of mogelijk andere redenen. Inmiddels weet ik, dat aflossing mogelijk niet zal plaatsvinden.

Dat is de reden waarom ik bij de SNS bank een klacht indien:
1e De ondeskundigheid van Uw medewerkers. Men heeft mij verkeerd voorgelicht. Er is mij duidelijk te verstaan gegeven dat participatie certificaten elke 3 maanden verhandeld konden worden .(ik moest zelfs nog enige maanden wachten voordat deze mij werden toe bedeeld).Regelmatig heb ik geinformeerd naar de verhandelbaarheid op het SNS kantoor . Ik ben daar onjuist voorgelicht . Inmiddels is mij duidelijk geworden,dat over dit product al jaren lang ongerustheid bestaat.

2e Slechte voorlichting :
Op advies van een van Uw medewerksters bij Uw bank heb ik in 2007 een SNS participatie certificaat gekocht (ik kan U nog het met de hand geschreven sommetje van Uw medewerker tonen)Ik ben over het speculatieve karakter van het product onvoldoende geinformeerd,met name is niet ter sprake gekomen het EEUWIGDUREND karakter en de problematische verhandelbaarheid. Destijds is mij geen prospectus ter hand gesteld of toegezonden.Ondertussen weet ik van het bestaan van een prospectus.Bij lezing daarvan valt op ,dat met name de brochure het risico onderbelicht.

Op grond van het bovenstaande eis ik van SNS-Reaal dat de lening in 2012 zal worden afgelost .

Hoogachtend,
B.J.M.v.Stokkom
Gasthuisstraat 96
5104 HS Dongen

Desired solution:

Aflossing in 2012 van het participatie certificaat

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by SNS Bank

Message from SNS Bank

12 years ago - Beste Ben van Stokkom, We kunnen ons voorstellen dat er onduidelijkheid bestaat over de SNS Participatie Certificaten en geven daarom graag toelichting om de situatie te verduidelijken. SNS Bank maakt bekend dat in ieder geval serie 1 SNS Participatie Certificaten zal worden afgelost op 28 juni 2012. Vanaf 23 december 2012 is de eerste mogelijkheid tot aflossing van serie 2. Datzelfde geldt vanaf 23 juni 2013 voor serie 3. Tegen die tijd zullen wij het besluitvormingstraject met dezelfde zorgvuldigheid doorlopen als bij serie 1. Als we hierover meer informatie hebben, hoor je dat uiteraard zo snel mogelijk. Voor meer informatie zie http://www.snsbank.nl/web/particulier/beleggen/participatie-certificaten.html Met vriendelijke groet, Tibor SNS Bank Webcare

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by SNS Bank

All complaints of