Complaint: samenwerking met Marktplaats?**

user-103954 on 19 May 2012 about Marktplaats in category Websites

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Geachte,

Er gaan geruchten dat de hoogste bieder het voor het zeggen heeft bij Marktplaats.

Als je als kleine zelfstandige een advertentie zet die bedreigend is voor een rijkere en grotere concurrent en die concurrent een abuse verzoek doet aan Marktplaats wordt je advertentie zonder vooroverleg weggehaald.

Marktplaats is dus de rechter die dit bepaalt, maar op basis van het verzoek van de rijke concurrent zonder vooroverleg met de adverteerder en “verdachte”. De concurrent hoeft maar een verzoek tot verwijdering te doen en Marktplaats voldoet er aan. Als je als kleine adverteerder een verzoek zou doen in vice versa modus, dan heb je geen rechten en wordt er geen vervolg aan gegeven. Dit kan niet anders dan betekenen dat de hoogste bieder het voor het zeggen heeft.

Niet alleen bij Marktplaats is dit het geval, ook bij hun PayPal organisatie, zij zijn namelijk 1 en dezelfde, van dezelfde eigenaar. Ook PayPal doet aannames en verwijdert zonder vooroverleg accounts van klanten op basis van abuse meldingen van derden. Je hoeft PayPal maar een mailtje te sturen dat je je opgelicht voelt of dat je het vermoeden hebt dat er “witwasserij van gelden” plaatsvindt en PayPal voldoet aan het verzoek. Als gedupeerde hoor je niets meer.

Dat er een belangenverstrengeling is gaat volgens het gerucht vooral op doordat oa een
organisatie als Brein deze methode gebruikt om hun gelijk in hun strijd jegens de zogenaamde Piraterij te bestrijden. Brein gedraagt zich in deze als de NSB van de jaren 2012, iedereen die hun in de weg zit of zou zitten wordt op slinkse manieren aangepakt!

Wij vragen u om deze “corruptie” en belangenverstrengelingen te onderzoeken en om te bepalen of Marktplaats wel of niet buiten het boekje gaat. Daarbij ook gelijk maar onderzoeken of PayPal doet wat het moet doen en of Brein wel te goeder trouw is!

Wij hopen serieus genomen te worden en hopen dat jullie ons, gewone, houtjes touwtjes figuren uit de onderklasse die proberen om hogerop te komen op een objectieve manier te willen helpen.

In afwachting van uw bericht

Desired solution:

Ideaal zou zijn als Marktplaats en PayPal eerst in overleg gaan met degene die van de Abuse beschuldigt worden. Nu is er sprake van willekeur en lijkt het op wie het meeste geld heeft en het grootste belang.

All complaints of