Complaint: Torenhoge eindafrekening bij overstap naar Oxxio

user-120551 on 09 August 2012 about EnergieDirect in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Op 1 juni 2012 ben ik overgestapt van Energiedirect naar Oxxio naar 7 jaar klant te zijn geweest bij Energiedirect.
Op 9 augustus 2012 ontving ik een eindafrekening van Energiedirect van € 921,11 (te betalen).

Ik ben al 7 jaar klant bij Energiedirect. Facturen worden betaald via automatisch incasso en alles verloopt prima. 1 x per jaar komt de Netwerkbeheerder langs om meterstanden op te nemen.

Via het webcare team van Energiedirect kreeg ik te horen dat ze mij al 7 jaar emails sturen om mijn meterstanden door te geven. Echter naar nu blijkt hebben zij een fout gemaakt en een niet bestaand emailadres (hotmail.nl) ingevoerd in hun systeem. Of zij geen foutmelding ontvangen bij een niet bestaand emailadres is mij niet bekend. Ook hebben ze mij in de afgelopen 7 jaar nog nooit via een brief gevraagd om alsnog mijn meterstanden door te geven en ben ik ervan uitgegaan dat meterstanden doorgegeven werden door de netbeheerder. Ik wist niet beter!

Een eindafrekening over 7 jaar (extra verbruikt) stroom en gasverbruik van € 921,11 omdat meterstanden nooit doorgegeven zijn van Netbeheerder naar Energiedirect of via (mijn niet bestaande email) lijkt mij onredelijk en ben van mening dat dit veroorzaakt is door nalatigheid van Energiedirect.

Energiedirect had mijn inziens mij op een andere manier moeten informeren (of contact met mij moeten opnemen) als blijkt dat ik niet reageer op email of dat mijn emailadres niet bestaat.
Energiedirect heeft mij nooit geïnformeerd via mijn juiste emailadres hotmail.com of mij op andere wijze geïnformeerd.

Eindafrekeningen en voorschotnota’s worden automatisch geïncasseerd.

Wie is nalatig in deze zaak?
1) ik als klant
2) de netbeheerder had de meterstanden door moeten geven aan de leverancier
3) Energiedirect is verplicht om te verifiëren of de gegevens in hun database kloppen zodat klanten juiste informatie ontvangen

Desired solution:

Een gedeelde rekening. Ik vind dat Energiedirect coulant moet zijn en hand in eigen boezem moet steken. Zij zijn nalatig geweest en hebben mij nooit geïnformeerd omdat de gegevens in hun systeem niet klopten.
Een onwetende klant is hierdoor de dupe en krijgt de rekening van 7 JAAR extra stroom- en gasverbruik na overstappen naar andere leverancier gepresenteerd.

Message from EnergieDirect

12 years ago - Beste Renate, Via Twitter zocht je contact met ons over de eindafrekening van energiedirect.nl. We hebben daarna telefonisch contact gehad en afgesproken dat we deze - ook voor ons - bijzondere situatie ook zelf even goed moesten onderzoeken. Energiedirect.nl maakt geen gebruik van de meterstandgegevens van de netbeheerder voor de jaarnota’s. De netbeheerder hanteert namelijk een vaste meterstandencyclus, terwijl onze klanten niet op 1 vast moment in het jaar bij ons starten met het afnemen van stroom en gas. Om klanten niet lastig te vallen met verschillende rekeningen voor gebruik van netwerk (netbeheerder) en verbruik van stroom en gas (leverancier) berekenen we het energieverbruik van onze klanten op basis van de beginstanden en het verbruik in de afgelopen jaren op het adres. We hebben vandaag alsnog een berekening gemaakt van je energieverbruik van de afgelopen 7 jaren gebaseerd op de meterstanden van de netbeheerder. Hieruit blijkt dat het berekende verbruik door energiedirect.nl overeenkomt met de gegevens van de netbeheerder. Omdat energiedirect.nl een online energieleverancier is communiceren we uitsluitend via e-mail. In het geval dat we via e-mail geen contact krijgen met onze klanten proberen we dit telefonisch. In dit geval hadden we zowel een onjuist e-mailadres als een onjuist telefoonnummer. Hierdoor konden we niet anders dan de meterstanden berekenen en op basis van berekende meterstanden een jaarnota voor je maken. Omdat de betalingen altijd goed zijn verlopen hebben we nooit een reden gehad om per brief contact met je te zoeken. De reden dat we in het geval van betalingen wel per brief contact zoeken is om te voorkomen dat onze klanten met extra kosten belast worden wanneer betaling uitblijft. Dit is een extra service die we bieden in dit specifieke geval en geen onderdeel van een regulier proces. We begrijpen dat je deze kosten niet hebt voorzien. Daarom bieden we je graag de mogelijkheid van een betalingsregeling. ^Renske

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by EnergieDirect

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by EnergieDirect

EnergieDirect

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Na telefonisch overleg op 10 augustus 2012 heb ik deze klacht gesloten, zoals besproken.

Met vriendelijke groet,
^Renske

All complaints of