Complaint: Uitval bus 42 16:35

user-121033 on 11 August 2012 about Bus overig in category Openbaar Vervoer

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Ik reis nooit met de bus maar wilde het vandaag uitproberen met de OV weekend pas. Ik wilde van Den Bosch bushalte Centraal Station naar Tiel bushalte Station reizen. Omdat ik absoluut mijn bus niet wilde missen stond ik vanaf 16:10 klaar bij bushalte D voor bus 165 van 16:35 naar Druten. Ik heb bij een chauffeur van Arriva gevraagd bij welke halte ik moest zijn.Hij zei bij halte D. Op het bord stond ook dat de bus daar zou komen. Voor mij waren er al mensen die op dezelfde bus wachten en uiteindelijk stonden we met zo’n 15 tot 20 personen op diezelfde bus te wachten. Maar om 16.35 verscheen er geen bus.Na een kwartier was de bus er nog steeds niet. Ik begreep inmiddels dat ik mijn aansluiting in Beneden Leeuwen van bus 42 naar Tiel zou missen. Na zo’n 20 minuten is 1 iemand gaan informeren bij het Arriva “kantoortje” naast de bushalte. Daar zeiden ze dat de bus gewoon op tijd vertrokken zou zijn. Ongelofelijk. Alsof wij met zo’n 15 mensen bij de juiste halte de bus niet zouden hebben gezien!
mijn klachten zijn:
1 bus die niet komt.
2 op het bord met tijden was daar niets van terug te vinden.De tijd (16:35) verdween na een tijdje.
3 Het informatie punt van Arriva geeft aan dat de bus er gewoon was terwijl we daar met zo’n 15 wachtenden geen bus 165 gezien hebben.
4 Toen ik uiteindelijk om 17.05 in bus 42 stapte beweerde de buschauffeur dat OV weekend passen niet meer geldig zouden zijn. De actie zou afgelopen zijn. Terwijl er zeer duidelijk op de kaart staat dat die t/m 12 augustus geldig is en het vandaag 11 augustus is.

Desired solution:

1 betrouwbare dienstregeling. Dat je er van op aan kunt dat een bus ook gewoon komt op aangegeven plaats en tijd.
2 mocht er iets veranderen zoals vertraging, andere halte of uitvallen dat je dat dan op het bord kunt lezen.
3 dat het informatiepunt betrouwbare, juiste, eerlijke informatie geeft. Het is al vervelend genoeg wanneer een bus niet komt opdagen maar om dan doodleuk te beweren dat die er wel was terwijl er zo\'n 15 tot 20 mensen waren die hem niet gezien hebben is belachelijk.
4 buschauffeurs beter informeren over zoiets als de ov weekendpas zodat ik geen verantwoording hoef af te leggen over mijn geldige vervoersbewijs en ik de buschauffeur niet hoef uit te leggen hoe het werkt.
5 geld retour
6 Op mijn ov weekend pas staat \"Maak kennis met het gemak van het openbaar vervoer\". Na mijn eerste kennismaking lijkt het mij beter \"het gemak van\" weg te laten.

All complaints of