Complaint: Na half jaar dreigement van incassobureau

user-124388 on 29 August 2012 about EnergieDirect in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

In Juli 2012 ontving ik van Intrum bericht dat er een vordering openstaat bij Energiedirect.
Het zou gaan om een bedrag van 369 Euro over Oktober, November 2011 en Januari 2012.
Na ruim een half jaar ontvang ik van het incassobureau hiervan bericht.
Na mijn vraag waarom ik het nu pas hoor, werdt mij verteld dat ze mijn adres niet hadden, dit terwijl ik energie heb afgeloten voor mijn huidige adres, en ik daar al woon sinds september 2011. Alle overige maanden zijn altijd betaald (en op tijd) door de schuldhulpverlening waar ik in zit.
Na contact hierover met het incassobureau werst mij verteld dat de vordering verdeeld mocht worden in drie termijnen van ongeveer 160 euro per maand.
In mijn budget is dit niet mogelijk en heb dit ook aangegeven, hier konden ze verder niets mee.
Nu wordt ik, samen met mijn vriendin alsmede de baby van 5 maanden afgeloten over 14 dagen.
Terwijl we onze financiele problemen aan het oplossen zijn.

Energiedirect.nl maakt er een rommeltje van (zie Vara.nl/kassa) en ik zal dan ook zorgen dat er dagelijks een negatieve topic komt.

Desired solution:

Wanneer het openstaande bedrag in de regeling van de schuldhulpverlening opgenomen kan worden, en energiedirect.nl mij verteld waarom er totaal geen correspondentie is geweest i.v.m. de openstaande vordering maar er ineens overgestapt wordt naar een incassobureau.

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is picked up by EnergieDirect

Message from EnergieDirect

12 years ago - Beste Patrick, Graag wil ik voor je uitzoeken wat er precies gebeurd is. Hiervoor neem ik contact op met andere afdelingen binnen energiedirect.nl. Omdat ik alles goed voor je wil uitzoeken kan dit even duren. Vandaar dat ik je deze tussentijdse reactie stuur. Zodra ik meer weet neem ik contact met je op. Ook heb je op www.energieleveranciers.nl dezelfde klacht geplaatst als hier. Ik handel je klacht via www.klacht.nl af. Met vriendelijke groet, ^Renske van energiedirect.nl

Message from EnergieDirect

12 years ago - Beste Patrick, Vandaag heb ik je geprobeerd te bereiken op het telefoonnummer dat je zelf hebt doorgegeven op klacht.nl. Ook heb ik dit geprobeerd op het telefoonnummer dat bij energiedirect.nl bekend is. Op beide telefoonnummer kreeg ik geen gehoor. Mijn collega gaat dit later vandaag nog eens proberen. Mocht je zelf een tijdstip willen aangeven waarop je teruggebeld wordt kun je dit in een e-mail doorgeven. Stuur je e-mail dan naar: onlineservice@energiedirect.nl. Met vriendelijke groet, ^Renske van energiedirect.nl

Message from EnergieDirect

12 years ago - Beste Patrick, Zoals mijn collega aangaf, heb ik je zojuist ook geprobeerd telefonisch te bereiken. Helaas was je niet aanwezig. Graag vernemen we via een e-mail naar onlineservice@energiedirect.nl wanneer je bereikbaar bent. ^ Ralf van energiedirect.nl

Message from from Klacht.nl

12 years ago - Complaint is solved by EnergieDirect

EnergieDirect

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Zoals telefonisch met je besproken, geef ik de klacht de status van 'opgelost' weer. Ik hoop dat je nu begrijpt hoe het komt dat het zo lang duurde voordat je iets van ons hoorde. Het is essentieel dat we een juist postadres, telefoonnummer en e-mailadres van je hebben. De diverse pogingen waren daarom lange tijd voor ons tevergeefs.

Ik raad je aan om jezelf spoedig aan te melden bij een leverancier om afsluiting te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

^Ralf van energiedirect.nl

All complaints of