Complaint: De helpdesk die niet helpt

user-128999 on 20 September 2012 about Sony Ericsson in category Electronica - GSM

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Een jaar geleden kocht ik de toen net uitgebrachte Sony Ericsson Xperia Mini Pro, een kleine telefoon met alleen een touchscreen en een soort menu wat ook met touch werkt, maar niet echt bij het scherm hoort… al vrij verwarrend, maar na een week of 2 had ik mijn telefoon helemaal uitgevogeld.
De problemen begonnen in december. Het menu waar ik net over sprak leek een soort spasmes te krijgen: bij elk bericht wat ik typte, elk dingetje dat ik aanraakte, schoot het menu omhoog of werd het ‘ga terug’ knopje geactiveerd. Het werken met de telefoon werd onmogelijk, zeker toen ook het van het slot halen van het scherm niet meer werkte.

Nu is dit al een keer of 10 gebeurd, dus ik was al aardig klaar met deze telefoon, maar gisteren kwam mijn frustratie ten opzichte van Sony Ericsson tot een hoogtepunt.

Toen mijn telefoon wederom uit zichzelf dingen ging bedenken en ik dus niet meer ‘binnenkwam’ op mijn telefoon, besloot ik wederom naar de chatservice helpdesk van Sony te gaan. Wetende dat zij altijd aanraden eerst te updaten, heb ik dat eerst gedaan.
De tussenpersoon, Elisha Janssen, vertelde mij dat ik maar moest updaten. Toen ik zei dat dat al gebeurd was, ‘moest ze even weg’. Na een kwartier gewacht te hebben, vertelde deze Elisha mij dat ik een reparatie moest doen via PC Companion. Dat betekende een ding: geen garantie dat de telefoon het zou gaan doen en alle telefoonnummers, smsjes en instellingen kwijt. Toch maar gedaan, want als student is een mobiel toch vrij belangrijk.
Hielp niets. Ook het terugzetten naar de fabrieksinstellingen (wat nog een hele acrobatische tour verlangde omdat Elisha Janssen niet wist waar ik deze moest zoeken) hielp niet.

Alsof dit alles voor mij nog niet verbazend genoeg was, kwam hierna het dieptepunt. Ik vroeg wat ik nu nog kon doen, of deze Elisha misschien kon helpen bij het uitzoeken waar ik mijn telefoon naartoe moest sturen.
Haar antwoord: De chat is voor korte vragen, ik ga nu verder met belangrijkere zaken.

Compleet aan mijn lot overgelaten zat ik met een telefoon die het niet meer deed. Zelf maar puzzelen dan. Wat bleek: een instelling stond verkeerd! Één enkele instelling! Ik heb hierom wederom contact opgenomen met Sony (Gebeld nu) en die zeiden dat dat inderdaad de meest logische oplossing was: in de instellingen kijken.

Nu kan ik van 100 mensen telefoonnummers terug gaan vragen, alle belangrijke smsjes opnieuw proberen te krijgen en vooral proberen het nog een jaar uit te houden met deze telefoon.

Sony Ericsson’s helpdesk heeft absoluut niets geholpen en zal dat nooit doen ook.

Desired solution:

Mijn eigen oplossing: zelf maar puzzelen!

All complaints of