Complaint: Zilver(kleur) verdwijnt aan de binnenkant van mijn ring

user-136204 on 23 October 2012 about Swarovski in category Juweliers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Nog geen 6 maanden nadat ik de ring heb gaat al het laagje zilverkleur aan de binnenkant van de ring eraf. Ik werk op kantoor en de ring gaat als ik thuis kom af en in het doosje. Ik ben bij de Bijenkorf teruggegaan en die stuurde me weg en ik moest Swaroski maar mailen en van hun kreeg ik onderstaand antwoord:

Het spijt ons ten zeerste te vernemen dat uw prachtige Swarovski ring dergelijke schade vertoont.

Wij kunnen u informeren dat u op elk van onze producten een garantie heeft van twee jaar, volgend op de datum van aankoop, op productie- en materiaalfouten. Breuk, verkleuring, slijtage en overige schade dat valt toe te kennen aan externe invloeden vallen niet onder deze garantie.

Aan de hand van de informatie in uw e-mail en de bijgevoegde afbeeldingen, kunnen wij bevestigen dat het hier om draagschade gaat.
Het komt helaas weleens voor dat bij de ring de coating gaat slijten door het intensief dragen en dat de onderliggende stof zichtbaar wordt. Dit kan toegeschreven worden aan wrijving tussen de ring en oppervlakken, de zuurgraad van de huid of andere externe invloeden.

Daar dit niet toegekend kan worden aan productie- of materiaalfouten, komt dit artikel helaas niet in aanmerking voor de garantie.

Wij begrijpen uw teleurstelling en het spijt ons dan ook u niet verder te kunnen helpen in deze kwestie.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Desired solution:

Een nieuwe coating of een waardebon. Een andere ring hoeft niet want als je hem niet kan dragen omdat hij er dan zo uitgaat zien dan hoef ik NOOIT geen Swaroski meer!

Comment by poster of the complaint

11 years ago - Heb de ring gezien: na 6 maanden! Zonder douchegebruik en andere belastende situaties. Dit is gewoon een zeer slecht product met eenzelfde garantie. it moet echt iedereen weten. En dan het antwoord op deze klacht..............

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is picked up by Swarovski

Comment by poster of the complaint

11 years ago - De klacht is helemaal niet opgelost!!! Swarovski praat zichzelf schoon. Dit terwijl ik toch vaker lees dat de zilver kleur verdwijnt van de ringen. Ook op deze site. Verder stelt Swarovski dat de ring twee maal is beoordeeld. Eenmaal door de medewerker van de Bijenkort. Deze medewerker vroeg alleen, betreft het de steentjes? Nee, dan moet u naar Swarovski zelf want wij geven alleen garantie op de steentjes. De tweede maal is door een ‘expert’ van Swarovski aan de hand van bijgevoegde foto. Het sieraad gaat direct af als ik thuis kom en ik werk op kantoor de hele dag. Wellicht is de aanraking van de ring met het handvat van mijn fietsstuur een ‘externe invloed’ een andere oorzaak zal ik niet kunnen verzinnen omdat ik er geen huishoudelijk werk mee doe en ik hem niet om heb tijdens het douchen. Misschien komt het omdat ik hem op de plan in mijn grenen boekenkast leg als ik thuis kom tot de andere ochtend…..? Ik ben bij de juwelier in Wateringen geweest om te vragen of zij er een nieuwe coating op willen maken en zij gaven aan dat best te willen doen a 17,50, maar dat het na een paar maande weer eraf is. De ringen staan hierom bekend en daarom verkoopt de betreffende juwelier dus geen Swarovski omdat zij geen zin hebben in klanten die ontevreden zijn. Ik vind dit van zo’n groot concern als Swarovski een slecht zaak en ik zal zeker NOOIT meer een ring of sieraad van dit merk kopen en ik zal het vrienden en/of bekenden dan ook zeer zeker afraden

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is solved by Swarovski

Message from from Klacht.nl

11 years ago - User added a review about the solution that Swarovski posted

Swarovski

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Swarovski begrijpt dat mevrouw Vlieg een oplossing en een ander antwoord dan hetgeen gegeven is op haar klacht wenst.

De ring is echter tweemaal beoordeeld, eenmaal door de medewerkers in de Bijenkorf en eenmaal door de medewerkers van de repair afdeling. Wanneer er een fout in de coating van een sieraad is, is dit duidelijk waarneembaar doordat ook de niet- aangetaste delen hiervan sporen vertonen of doordat bijvoorbeeld oxidatie van binnenuit waarneembaar is. In het specifieke geval van deze ring, is door onze experts geconcludeerd dat de schade uitsluitend veroorzaakt kan zijn door externe invloeden, hetgeen niet onder onze garantie op productie- en materiaalfouten valt.

Helaas kan Swarovski de gewenste oplossing daarom niet bieden.

All complaints of