Complaint: bezorger is zeer hond-onvriendelijk

user-138293 on 01 November 2012 about Selektvracht in category Koeriersbedrijven en post

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Geachte medewerkers van Selektvracht, al enkele keren hebben wij een bezorger gehad die agressief is naar onze honden.
Zo ook vanmorgen weer. Het betreft 1 man, die zegt al eens gebeten te zijn. Dit begrijp ik, dat hij dan bang is voor honden, maar zijn gedrag lokt uit dat onze hond naar hem blaft: hij maakt schopbewegingen, dreigt ze dood te zullen slaan (…) loopt achterstevoren terug en heeft vanmorgen zelfs een stok gepakt waarmee hij naar onze hond dreigde. Wij wonen buitenaf, wij zijn blij dat onze honden waken, en bij andere bezorgers of bezoekers is er geen enkel probleem: als je gewoon rustig doorloopt blaffen ze alleen. Hij gaat er gelijk naar schoppen; tja, dat is vragen om moeilijkheden. Vanmorgen hapte onze kleine hond (een Westie) dan ook naar zijn broekspijpen. Hij wil het vrouwtje beschermen tegen een rare man. Nu zult u zeggen: hou die honden dan ook binnen. Ten 1e: het pakje kan bv tussen 11 uur en 15 uur komen; moet ik ze dan 4 uur binnen laten? We hebben een afgeschermd terrein waar ze overdag altijd los lopen. En als er iemand door het hek komt, blaffen ze, logisch. Ten 2e: andere bezorgers of bezoekers, ook van selektvracht bv, hebben geen enkel probleem met onze honden. En je weet niet vantevoren welke bezorger er zal komen. Onze honden hebben nog nooit iemand gebeten of aangevallen, ze zijn absoluut niet agressief of niet gesocialiseerd. Ze lopen op eigen terrein los, dit mag, en nogmaals: we zijn blij dat ze waken met al die inbraken van tegenwoordig. We hebben al eens naar oplossingen gezocht; gezegd tegen de man dat het aan zijn eigen gedrag ligt, (wat hij natuurlijk tegenspreekt) gezegd dat hij ook het pakje bij het hek mag laten liggen (waarop hij zij: “als het dan nat regent, is het uw eigen verantwoordelijkheid,” vinden wij best), maar vanmorgen moest ervoor getekend worden. De grootste hond had ik nog binnen gehouden, de kleinste ging mee naar buiten, want ik zag niet gelijk welke bezorger er kwam. Hond blaffen, die man ging gelijk schoppen naar de hond, waarop de hond naar zijn broekspijpen hapte. Niet raak, alleen als waarschuwing naar de man toe, maar de man dreigde gelijk de hond dood te schoppen. Omdat de hond achter hem aan liep terug naar het hek, de man liep achteruit weg, wat natuurlijk raar is voor een hond, pakte de man een stok die in de buurt lag en dreigde naar de hond. ” Kom maar op, dan sla ik je dood”. Dat is toch geen normaal gedrag? Heb ik hem ook gezegd.

Desired solution:

Het liefst dat die ene bezorger gewoon niet meer hier komt!
Kan het niet anders: dat hij dan even belt voordat hij het hek in komt, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de honden binnen zijn, of tegen hem zeggen dat hij het pakje bij het hek mag achterlaten. Als wij dat weten, kan het ook niet nat regenen ofzo.
En als die betreffende bezorger een cursus " omgaan met honden" kan krijgen... zal hem veel stress schelen.

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is picked up by Selektvracht

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is solved by Selektvracht

Message from from Klacht.nl

11 years ago - User added a review about the solution that Selektvracht posted

Selektvracht

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

klant excuses aangeboden en nieuwe werkwijze voorgesteld. Bezorgers zijn namelijk niet verplicht te bezorgen bij los lopende honden.

Selektvracht Webcare Team

All complaints of