Complaint: Onacceptabele hoge telefoonkosten in afgelopen 3 maanden door hoog data verbruik

user-147299 on 06 December 2012 about Simyo in category Mobiele Telefonie

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Als trouwe Tringg klant ben ik als gevolg van de overname door Simyo klant bij Simyo geworden. Na een prima overstap en zonder noemenswaardige problemen klant te zijn schrok ik laatst ontzettend toen ik mijn bankrekening bekeek! Ik zag namelijk onvoorstelbaar hoge bedragen staan als telefoonkosten geincasseerd door Simyo. Na het bekijken van “mijn simyo” kwam ik erachter dat mijn telefoon blijkbaar uitzonderlijk veel data heeft gebruikt op tijdstippen dat ik lag te slapen. (00.00 uur/ 00.45 uur)

Nu is het geval dat Simyo een “notificatie verbruik” optie hebben op “mijn simyo”. Als weldenkend mens neem ik dan aan dat er contact met mij wordt opgenomen wanneer er iets bijzonders gebeurd met mijn verbruik. Aangezien maandelijkse telefoonkosten van €388 ipv €35 door mij toch echt als iets abnormaals wordt beschouwd vind ik het dan ook niet meer dan normaal dat Simyo op basis van de “notificatie verbruik” contact met mij opneemt om te vragen of hier wel iets klopt! Ik kan mij niet indenken dat een medewerker een bedrag van €388 in een reeks van bedragen tussen de €35 en €80 niet vindt opvallen.

Mijn klacht is dan ook dat ik geen waarschuwing van Simyo heb ontvangen op het moment dat mijn verbruik de pan uit rees! En zoals ik al op meerdere klachtensites gelezen heb kan Simyo niet bekijken waar het verbruik mis is gegaan, dat snap ik ook. Maar het lijkt mij niet meer dan normaal dat de “notificatie verbruik” gebruikt wordt op momenten dat het verbruik zoals in mijn geval werkelijk uit de pas loopt.

Desired solution:

Ik snap dat Simyo niet elk moment van de dag het dataverbruik van de gebruikers controleert. Echter aan het einde van de maand lijkt me een quickscan op basis van historische verbruikscijfers geen lastig uit te voeren klus. Daarom vindt ik ook dat ik op basis van de notificatie verplichting twee van de drie maanden met absurd hoog verbruik vergoed krijg.

All complaints of