Complaint: Verstrekken van Valse informatie

user-169737 on 26 March 2013 about CVZ in category Overheid

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Sinds 2009 was ik als wanbetaler aangemeld door mijn ziektekostenverzekeraar.
In 2012 en 2013 heb ik respectievelijk 2000 euro en 1000 euro betaald om mijn achterstand in te lossen.
Na zorgvuldig alles uitgezocht te hebben bleek dat ik CZ nog 2000 verschuldigt was en het CJIB 1000 euro.
Dit heb ik samen met een maatschappelijk werkster uitgezocht en daarna betaald, dit kostte mij alles, ik leef nu van 50 euro per maand omdat ik het daarvoor geleende geld weer aan het aflossen ben.

Na dit geld betaald te hebben heb ik van zowel CZ als het CJIB schriftelijk te horen gekregen dat al mijn schulden betaald zijn en dat er niets meer openstaat.
Van het CVZ kreeg ik een brief waarin staat dat ik afgemeld ben als wanbetaler, dus alles was geregeld.

Nu kreeg ik verleden maand een brief dat het CJIB mijn zorgtoeslag in ging houden omdat het CVZ mij als wanbetaler aangemeld had.

Dus ik direct gebeld met het CJIB hoe dat zat, bleek dus een misverstand te zijn en het wordt maar eenmalig ingehouden en krijg die ene keer later terug.
Dus ik voor de zekerheid een mail naar het CVZ sturen hoe dit dan zit, krijg ik van het CVZ een telefoontje waarin ze me uitlegde dat het idd een misverstand is maar dat ze nu ineens ziet dat er nog 1200 euro openstaat bij het CJIB !

Ik heb brieven gekregen waarin staat dat ik niets meer verschuldigd ben en dat alles netjes afbetaald is en ik ben afgemeld als wanbetaler, dan zal het toch zeker niet zo zijn dan er ineens weer zomaar 1200 euro naar boven komt borrelen ?
Ik heb immers samen met mijn maatschappelijk werkster alles grondig uitgezocht, ik heb overal bewijzen van van de perioden dat ik achterstallige premie verschuldigd ben en daaruit blijkt dat ik alles netjes betaald heb.

Dus mijn enige conclusie is dat het CVZ zijn zaakjes niet op orde heeft en mij probeert te bedonderen, op zijn oud hollands gezegd.

Desired solution:

Gewoon netjes de adminsitratie op orde hebben en zich houden aan de bewijzen die ik schriftelijk thuisgestuurd heb gekregen, te weten 3 brieven van het CVZ zelf, en van CZ en van het CJIB waarin vermeld staat dat ik alles betaald heb.

En de premie die deze maand ingehouden is per direct terugbetalen want ik kan gewoon niet eens eten kopen.
Ik heb nu voedselbank aangevraagd en gelukkig gekregen.
Maar dit kan natuurlijk niet zo op deze manier.

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have sent an email to CVZ about your complaint

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have sent reminder to CVZ to pickup complaint

All complaints of