Complaint: Paypal beschermt oplichters

user-185170 on 21 June 2013 about Paypal in category Betalingsdiensten

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Twee zeer nare ervaring met PayPal de afgelopen maand die ik graag ter waarschuwing wil delen.

1. Ik heb een antieke munt gekocht (250 euro) via ebay en betaald met PayPal. Toen ik de munt ontving kreeg ik argwaan en plaatste hem op een forum van kenners. De conclusie was idd al snel dat de munt niet authentiek was. Bovendien bleek dat de verkoper een bekende fake seller was en op een zwarte lijst voorkomt. Ik heb de verkoper gemaild om de munt te retourneren, maar geen reactie. vervolgens via PayPal een geschil geopend die ik later heb opgewaardeerd naar een claim. Een bekende taxateur en dealer verzocht een verslag te maken met contactgegevens. Ik dacht, dit zit wel goed, maar nee hoor, claim afgewezen! PayPal gebeld en die zeiden dat ik een klacht tegen PayPal moest indienen. Dus gedaan en vandaag, na een maand!, een bevestiging van mijn klacht ontvangen en vervolgens direct een mail van de klachtenafhandeling dat mijn klacht te laat was ingediend en dat hij sowieso was afgewezen omdat mijn bewijsmateriaal niet voldeed aan hun standaard. Ongelooflijk. Dat noemen ze koopbescherming. Bureaucraten zijn het.

2. tweede is ervaring als verkoper. Munt verkocht voor 30 euro aan een Duitsers via paypal. verstuurd en na een week van deze persoon een claim via PayPal dat de munt niet was aangekomen. Ik vond het wat snel maar heb het gehonoreerd en het geld teruggestort. Daarna koopt hij weer een munt van me…. en je raadt het al weer een claim via PayPal. Dit na een maand, wat vreemd is na zo’n tijd. En je raadt het al dit keer wordt de koper beschermd en ben ik weer me geld kwijt en dit terwijl de koper koos voor de niet aantekende verzending. Bovendien is dit de eerste keer dat ik een claim niet inwillig omdat ik het niet geloof.

Kortom Paypal bureaucratisch systeem en zo lek als een mandje. Ik ben al 10 jaar klant van PayPal zonder ooit iets te claimen of een claim niet in te willigen en dit is mijn dank, ruim 300 euro schade.

Desired solution:

Dat mijn case eens serieus wordt bekeken.

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have posted a tweet about your new complaint about Paypal

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have posted reminder on Twitter to remind Paypal to pickup complaint

All complaints of