Complaint: Klacht betreffende reparatieprocedure belcompany

user-189412 on 20 July 2013 about Belcompany in category klachtmelden, Telecomwinkels

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Vorig jaar augustus is er bij de Belcompany een Samsung Galaxy SIII aangeschaft. Hierbij zijn na enkele maanden klachten ontstaan over het microfoongeluid, waardoor er aan de andere kant van de lijn niets is te verstaan voor de luisteraar. Begin vorige maand is dit zo erg geworden dat ik had besloten om het toestel terug te brengen naar de winkel om deze ter reparatie aan te bieden.

Na 3 weken werd er contact met mij opgenomen, met de mededeling dat er een prijsopgaaf was ontvangen ter reparatie van het scherm. Gezien het feit dat dit niet één van de klachten was, contact opgenomen met de betreffende reparateur(dynafix). Hier werd mij verteld dat zij aan de garantievoorwaarde van de fabriek diende te voldoen en dus het toestel geheel moesten repareren, ondanks het feit dat de schermbarst los stond van de storing. Hier ben ik niet mee akkoord gegaan en ben bij het betreffende filiaal langs gegaan om dit daar te bespreken. De betreffende medewerker daar heeft hierover contact gehad met het hoofdkantoor, waaruit naar voren kwam dat dit de procedure is en dat hier niet van afgeweken zal worden. Ook bij het bellen met de klantenservice kreeg ik niet het gewenste resultaat, maar slechts een kort en bondig antwoord dat Belcompany niets wil doen voor mij als (trouwe) klant. Ik wil mijn toestel laten repareren voor wat betreft het bellen, de barst in het scherm zie ik verder niet als mijn probleem en staat los van het euvel. Ook staat hier niets over opgenomen in de voorwaarde zoals ik hier mee akkoord ben gegaan bij de reparatie. Toch dien ik de 36 euro diagnosekosten te voldoen mocht ik het toestel ongerepareerd terugvragen.

Niet alleen voldoet Belcompany hierbij niet aan de garantie zoals zij deze dient te bieden, ook gaat dit tegen de eigen voorwaarde in. Ik hoef volgens haar voorwaarde namelijk alleen te betalen bij schade door schuld, dat is in dit geval niet het geval, aangezien ik het toestel niet met deze rede heb ingeleverd. Hierbij laat ik nog in het midden dat het toestel een barst heeft zonder eigen toedoen, maar na loskoppelen van de oplader uit het niets geconstateerd werd en niet door val- druk- of stootschade is ontstaan.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik erg ben afgeknapt op de service van Belcompany. Nadat ik hier 6 jaar mijn GSM en toebehoren aanschaf, had ik wel betere service verwacht.

Desired solution:

Ik zou van Belcompany willen zien dat zij in overleg met de reparateur mijn schade aan de audio apparatuur repareren. Wat er met de barst gebeurd doet er verder niet toe. Als dit gerepareerd moet worden omdat ik anders het toestel ongerepareerd retour krijg, verwacht ik van Belcompany dat zij mij enigszins tegemoet komt.

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have sent an email to Belcompany about your complaint

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is picked up by Belcompany

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is solved by Belcompany

Belcompany

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Geachte klant,

Vervelend dat het reparatiecentrum het defect niet los van de schade kon/wilde repareren. Wij zullen er alsnog voor zorgen dat dit gebeurt, zonder deze kosten aan u door te berekenen. We hebben zojuist de betreffende winkel instructies gegevens hoe hier verder mee om te gaan. U zult door hen op de hoogte gebracht worden wanneer uw telefoon gereed is.

Excuses voor het ontstane ongemak.

Met vriendelijke groet,
BelCompany Webcare

All complaints of