Complaint: SNS handhaaft eigen regels niet

user-195436 on 24 August 2013 about SNS Bank in category Banken

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Helaas zijn mijn man en ik beide werkeloos geworden, hierdoor is onze financiele situatie erg onzeker. Mijn man is zzp-er geworden maar ook dat geeft weinig zekerheid.
Hierdoor ontstaat er regelmatig een roodstand op onze rekening. In mei van dit jaar werd er contact opgenomen door de afdeling betalingsachterstand, ik heb een formulier ingevuld en we hebben een afspraak gemaakt met een financieel adviseur om te kijken wat de bank nog voor ons kon doen op momenten dat we onze betalingsverplichtingen niet geheel na konden komen.
Een paar weken daarna konden we gelukkig alle saldi weer aanvullen. Tot mijn verbazing werd ik daarna gebeld door de afd. betalingsachterstanden dat de afspraak geannuleerd werd omdat we door het aanvullen van onze saldi geen urgent geval meer waren.
Ik heb uitgelegd dat vanwege de onzekere situatie de betalingsachterstanden zo weer op kunnen lopen en dat ik toch graag een gesprek zou hebben met de financieel adviseur. Dit was niet mogelijk. Pas als we weer 90 dagen roodstand zouden hebben dan zou een gesprek weer tot de eventuele mogelijkheden behoren.
Raar want je geeft aan dat er problemen komen maar er kan pas gezocht worden naar een oplossing als je er al midden in zit maar goed.
Op 6 juni dit jaar waren alle rekeningen weer betaald en was ons saldi groen. Halverwege Juli helaas hadden we weer een roodstand.
Tot mijn grote verbazing werd op 8 augustus j.l. mijn rekening geblokkeerd. Dit zonder enige vorm van communicatie. Ik kwam hier pas achter op 22 augustus, had wel eerder ingelogd maar dan zie je niet dat je rekening geblokkeerd is. Op 22 augustus werd er weer geld op de rekening gestort en toen ik wat betalingen wilde doen kwam ik erachter dat de rekening geblokkeerd was.
Na telefonisch contact met de afd. achterstandsbeheer bleek dat ik inmiddels was gepromoveerd tot Bijzonder beheer.
Daar werd mij verteld dat vanwege de grote drukte men niet iedereen persoonlijk op de hoogte kon stellen van een blokkade !!!
Op mijn vraag waarom de blokkade nu plaats vond en niet pas na 90 dagen kon men geen antwoord geven.
Door de blokkade is oa door de bank de wegenbelasting gestorneerd, de belastingdienst heeft doorgekregen dat de automatische machtiging is stopgezet waardoor ik een boete moet betalen van 69 euro. Was ik op 8 aug. van de blokkade op de hoogte geweest dan had ik dit nog kunnen afwenden.
Ik vind het schandalig dat een bank dit zomaar mag doen en daarbij geen verplichting heeft om de klant op de hoogte te stellen van de blokkade.
Vooral ook omdat mij door de afd. achterstandsbeheer was gezegd dat pas na 90 dagen roodstand ik iets kon gaan afspreken met de bank.
De arrogantie van de bank ergert mij nog het meeste. Alsof ze zelf hun zaakjes zo goed op orde hebben.
Ik ben al meer dan 15 jaar trouwe klant bij deze bank, nog nooit problemen gehad maar nu zitten we even moeilijk en is er totaal geen begrip of menselijkheid bij deze bank.
Schandalig, ik heb er geen andere woorden voor.

Nadat afd. bijzonder beheer een 4-ogencheck had uitgevoerd (ja echt waar, 2 ogen kunnen niet zien dat er weer voldoende saldo op de rekening staat) is de blokkade opgeheven maar mijn vertrouwen in de bank ook.

Helaas kan ik niet weg vanwege de hypotheek.

Desired solution:

Op zijn minst een excuus en een gesprek met een financieel adviseur want de situatie waarin wij zitten is helaas nog niet veranderd en de kans van herhaling is dus groot.
Wij hebben daar zelf weinig invloed op, geld wat er niet is kun je niet uitgeven maar betalingsverplichtingen die er bestaan kun je ook niet opheffen.
Dus een beetje advies zou welkom zijn.

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have sent an email to SNS Bank about your complaint

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is picked up by SNS Bank

Message from SNS Bank

11 years ago - Beste penseeltje123, Wat een vervelende situatie waar jullie in terecht zijn gekomen. We snappen dat dit niet de klantvriendelijkheid is die je van SNS Bank gewend bent en mag verwachten, zeker als jullie al 15 jaar tevreden klanten zijn. We hebben contact opgenomen met de betreffende afdeling en hen om terugkoppeling gevraagd. Zodra we een bericht ontvangen, zullen we dit vanzelfsprekend hier met jullie delen. Voor nu alvast veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Met vriendelijke groet, Lindsay SNS Bank Webcare

Message from SNS Bank

11 years ago - Beste Penseeltje123, We hebben terugkoppeling van de desbetreffende afdeling en begrijpen dat er inmiddels contact is geweest. Fijn om te horen. Als het goed is wordt er vandaag contact met je opgenomen om een afspraak met een hypotheekadviseur in te plannen. Als we nog iets voor je kunnen betekenen, horen we het graag. Met vriendelijke groet, Tineke SNS Bank Webcare

All complaints of