Complaint: Na afhandeling wederom aanmaning

user-197702 on 19 September 2013 about EnergieDirect in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Wij zijn sinds december bij energiedirect en zijn sinds die tijd ook in conflict met hun. Het is eerste is gelukkig afgerond maar nu krijgen we steeds meldingen van een betalingsachterstand van 25,00 euro inmiddels opgehoogd naar 50,00 ivm incasso kosten. Wij zijn hierover ook gebeld. Toen wij het uitgelegd hadden werd ons gezegd dat het opgelost werd maar niets is minder waar want we krijgen nog steeds een aanmaning via de mail. Wij hebben een automatische incasso van een 126,00 euro deze wordt ook maandelijks gewoon geïncasseerd nu hebben ze ons in juli een tegemoetkoming in de kosten gegeven van 25,00 euro en dit hebben ze afgetrokken van een maand nota van een126,00 euro waardoor er in juli maar 101,00 werd geïncasseerd en de maand daarna weer gewoon 126,00. Wij hebben hier diverse mail over gestuurd maar antwoord krijgen we niet alleen maar aanmaning. Ik ga het niet meer snappen waar volgens mijn energiedirect heb ik alles betaald. Ik hoop dat ze nu eeens reageren.

Webcare Energiedirect 2 reageerde op september 9th, 2013 at 11:15
Beste klant,

Ik heb je geprobeerd telefonisch te bereiken op het nummer waarmee je bij ons bekend staat. Helaas kreeg ik geen gehoor.

Ik heb je situatie bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat je de recente herinneringen inderdaad ten onrechte hebt ontvangen. De vergoeding van de incassokosten van € 50,- was al door ons opgeboekt maar nog niet op een nota te vinden. Om die reden ontving je recent alsnog herinneringen van ons.

Ik heb de voorschotnota van de maand oktober nu voor je laten opmaken. Hierop is de genoemde € 50,- in mindering gebracht op het voorschot van € 126,-. Het bedrag dat we op de incassodatum 25-09-2013 automatisch bij je zullen incasseren is de gebruikelijke € 126,- omdat de incassokosten niet betaald waren. Je betaalt door de vergoeding van € 50,- dus alleen het gebruikelijke voorschotbedrag.

Met vriendelijke groet,

Dit was het antwoord van Energie direct.

En wederom hebben wij vandaag weer een mail van Energiedirect met onderstaande tekst:

Beste klant,

Dit is je laatste mogelijkheid om aan je contractuele verplichting te voldoen. Als je niet binnen 5 dagen betaalt, schakelt energiedirect.nl een incassobureau in om het bedrag te incasseren. De kosten voor gerechtelijke inning en de wettelijke rente worden dan aan je doorberekend.

Je hebt bij ons een betalingsachterstand van 50,00 euro inclusief incassokosten.

Je betalingsachterstand

Openstaand bedrag € 25,00
Incassokosten € 25,00
Totaal te betalen € 50,00

Hoe bedoel je het is opgelost??????????

Volgens mij moeten wij nog toch echt maar eens de rechtsbijstand inschakelen om ONZE kosten terug te halen.

Desired solution:

De volledige administratie rechtzetten.
En ons een tegemoetkoming in de kosten. En niet verrekenen met facturen

Message from from Klacht.nl

11 years ago - We have sent an email to EnergieDirect about your complaint

Message from from Klacht.nl

11 years ago - Complaint is picked up by EnergieDirect

Message from EnergieDirect

11 years ago - Beste klant, Ik heb je zojuist geprobeerd te bereiken op het bij ons bekende telefoonnummer. Helaas kreeg ik geen gehoor. Ik stuur je daarom nu dit bericht. Mijn excuses voor een onjuistheid in de eerdere berichtgeving. Ik stelde dat er op 25-09-2013 bij de automatische incasso een bedrag van € 126,- zou worden afgeschreven. Het blijkt dat het opgeboekte tegoed van € 50,- echter verrekend zit in de voorschotnota waardoor de incasso een bedrag van € 76,- zal zijn. De herinnering van de incassokosten loopt los van de andere nota's. In plaats van in 1 keer € 126,- automatisch te incasseren, schrijven we dus € 76,- af. Ik wil je vragen de overige € 50,- handmatig aan ons over te maken. Ik hoop dat je begrijpt dat je hiermee uiteindelijk geen incassokosten betaalt. Ik begrijp dat het vervelend is dat je nu een deel van het bedrag handmatig dient te voldoen. Ik kan hier technisch gezien helaas geen extra automatische incasso over laten uitvoeren. Met vriendelijke groet, Ralf

Message from from Klacht.nl

10 years ago - Complaint is solved by EnergieDirect

EnergieDirect

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Beste chholm,

Zoals ik ook bij de vorige klacht aan heb gegeven is je klacht inmiddels opgelost. Ook bij deze klacht heb ik de status aangepast naar 'Opgelost'.

Met vriendelijke groet,
Ralf
energiedirect.nl

All complaints of