Complaint: Glashelder eigen zakken vullen

user-217708 on 11 December 2013 about Interpolis in category Verzekering

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van de lopende waterschade zaak die bij u loopt stuur ik u deze brief. Op 19 november 2013 is er schade gemeld. Hierop volgend is expert R*** langs gestuurd om te kijken waardoor de schade is ontstaan. Deze expert is een enkele minuten binnen geweest en kwam tot de conclusie dat het slecht kit en voegwerk van het doucheputje de oorzaak was. Na twee weken niet gedoucht te hebben in de badkamer, is de schade nog groter geworden. De badkamer is op de tweede verdieping. Het water is nu doorgelekt naar de slaapkamer ernaast, de woonkamer (eerste verdieping) en het toilet en slaapkamer(begane grond). Het water lekt ook als er in de keuken een kraan wordt geopend of als het toilet wordt doorgespoeld. Een feit is dat het kit en voegwerk hier dus op geen enkele manier de oorzaak is. Dit alles nogmaals terwijl de douche al twee weken niet gebruikt is. Het is te veronderstellen dat er een lekkage is van een waterleiding/fitting in de muur van de douche.

Op donderdag 5 december is met Interpolis telefonisch contact geweest, waarbij Interpolis had aangeven dat we iemand anders in de arm konden nemen tot een bedrag van 1500 euro.
Op 9 december 2013 hebben we een second opinion laten uitvoeren door het landelijk erkend gas- en watertechnisch installatie en loodgietersbedrijf H*** service. Ook deze kwam tot de conclusie dat de waterschade/lekkage niet kon komen door het kit en tegelwerk in de douche. Er is netjes een rapportage en offerte gemaakt met de mogelijke oorzaak van de waterschade.

Hierbij citeer ik H*** services: ‘’Om de veroorzaker te kunnen vinden is reeds op verzoek van een door de verzekering aangewezen persoon de douchetegelvloer en kitwerk van deze vloer en de doucheput verwijderd. Hier zijn geen schades en of veroorzakers gevonden. Sterker nog, na 2 weken geen gebruik te hebben gemaakt van de douche, ( er is in een geïmproviseerde douchebak elders gedoucht/gewassen) blijft de lekkage zich uitbreiden en moet er water opgevangen worden in het toilet begane grond. De watermeter gecontroleerd, maar door de lage snelheid van het lek water is op de watermeter geen reactie te zien. Daar er bij geen gebruik van de doucheplaats, toch lekkage blijft, is te veronderstellen dat er een lekkage is van een waterleiding/fitting in de muur van de douche.’’

Nadat Interpolis deze rapportage had ontvangen, is er contact geweest met Mw. D****, ze hield voet bij stuk dat het niet vergoed gaat worden. Nu blijkt dat er weer een expert zal worden ingeschakeld, omdat expert H*** Service niet geloofwaardig wordt bevonden. Dit duidt er dus op dat Interpolis de schuld op alle mogelijke manieren bij ons probeert neer te leggen. Dit vinden wij dan ook zeer onaangenaam en zijn dan ook erg teleurgesteld in de service die Interpolis biedt.

Alle verzekeringen van ons lopen via Interpolis, de hoofdprijs vragen is zo moeilijk niet, maar nu als er deskundigheid verlangt word, blijft Interpolis in gebreke. Glashelder is de slogan, het is glashelder dat de schade niet door de kit of voegwerk komt. Zeer klantonvriendelijk is het om dan alsnog de klant de ‘rekening’ proberen te presenteren. Indien er sneller en deskundig was opgetreden, zou de schade zich niet tot deze omvang uitgebreid zijn en is dit te wijten aan nalatigheid van de verzekeraar.

Het huis is eigenlijk onbewoonbaar, er kan niet alleen gedoucht worden, er kan geen gebruik worden gemaakt van de sanitaire voorzieningen, er kan geen enkele kraan open of het water lekt al. Daarbij is het huis en zijn de kamers erg vochtig. U begrijpt wel dat dit niet ten goede komt aan onze gezondheid. Het is leuk en aardig dat er nog een expert komt kijken, maar voor deze problemen moet u wel zo spoedig mogelijk zorg dragen. Gezien de polisvoorwaarden valt dit onder de dekking. Om deze reden geven wij u de laatste mogelijkheid om binnen 3 dagen iemand langs te sturen om nogmaals de schade te bepalen en herstellen, een redelijk termijn gezien de noodsituatie. Omdat de leefsituatie hier slecht is, kan het niet zo langer doorgaan en zijn wij genoodzaakt, indien u niet binnen voornoemde termijn van drie dagen zelf tot herstel overgaat, de schade te laten herstellen (om verdere schade te voorkomen) en zullen de kosten van herstel gedeclareerd worden aan Interpolis tezamen met alle gevolgschade.

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd en hoop spoedig antwoord te krijgen.

Hoogachtend,

S. B

Desired solution:

Herstel binnen korte tijd, zodat ik niet meer in een vochtig huis hoef te leven en weer normaal gebruik kan maken van mijn douche en sanitaire voorzieningen.

Message from from Klacht.nl

10 years ago - We have sent an email to Interpolis about your complaint

Message from Interpolis

10 years ago - Beste meneer, mevrouw, Hartelijk dank voor uw bericht. Bij het klachtenteam van onze Schadeafdeling vroeg ik na wat er in uw dossier gebeurde.Het kan enige dagen duren voordat ik daar bericht op terug krijg. Binnen een week krijgt u van de Schadeafdeling te horen wat de bevindingen van de klachtbehandelaar zijn. Wilt u in de tussentijd contact met ons opnemen of extra informatie uitwisselen? Stuurt u dan een e-mail naar klachten@interpolis.nl. Met vriendelijke groet, Klachtenmanagement Interpolis

All complaints of