Complaint: verkeerd abonnement geladen door gebruik iphone

user-217719 on 11 December 2013 about Qbuzz in category Openbaar Vervoer

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

hieronder een kopie van de email die ik heb gestuurd en heb ontvangen van OV:

Geachte mevrouw Van Wijk,

Op 05-12-2013 heeft u ons een e-mail gestuurd. Daarin geeft u aan dat u een abonnement heeft gekocht voor u zoon maar dat hij daar om onduidelijke reden geen gebruik van kan maken.

Vervelend om te horen dat u zoveel ongemak heeft ondervonden bij de aanschaf en het ingebruik nemen van het abonnement dat u voor uw zoon gekocht heeft. Mijn oprechte excuses hiervoor.

Naar aanleiding van uw e-mail heb ik contact gehad met een collega van mij om te kijken naar wat onze mogelijkheden zijn. Het is mogelijk dat wij dit voor u in behandeling nemen daar zit echter een maar aan. Als ik dit doorzet naar een andere afdeling dan gaan zij dit voor u uitzoeken en zult u uiteindlijk het advies krijgen om hierover contact op te nemen met de vervoerder van wie het abonnement is. Zij hebben namelijk alle kennis en inzicht over de abonnement en de daaraan verbonden voorwaarden.
De snelste manier is dat u zelf contact opneemt met de vervoerder en met hun in overleg gaat over het abonnement en of dit het reisgebied van uw zoon dekt.

Hetzelfde geld voor de vraag over de (extra) gemaakte kosten en eventuele restitutie daarvan. Het vervoersbedrijf kan u daar uitsluitsel over geven.

De vervoerder waar het abonnement van uw zoon onder valt is Qbuzz 0900-7289965.

De opmerking over het bestelprogramma snap ik. Het is echter helaas zo dat het bestelpogramma op de website is gemaakt voor computergebruik, als u de website bezoekt via de iphone loopt u de kans dat deze aangepast wordt aangepast voor de mobiele telefoon en een aantal keuzemogelijkheden die website wel heeft weglaat.

Ik vertrouw erop dat u hiermee voldoende informatie heeft. Heeft u nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 7.00 tot 21.30 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 0900-0980 (€ 0,10 p.m.).

Met vriendelijke groet,

Antoinette Tekstra
Klantenservice OV-chipkaart

– – – – Origineel bericht – – – –
Van: L Luuk Krol
Datum: 05-12-2013
Betreft: abonnement

Goedemiddag.

Afgelopen zondagmiddag 01-12-2013 wilde ik een nieuw abonnementoor mijn zoon kopen via een “laadpunt” in Albert Heijn in Stadskanaal. Dit was echter geen plek waar je zo’n abonnement kon opladen. Ik heb toen staan te hannessen en heb het abonnement via mijn iphone gekocht en via het oplaadpunt mijn bestelling opgehaald.
Maandag ging mijn zoon met de bus en bleek dat het abonnement het niet deed. Er was geen chauffeur die hem mee nam naar Emmen (alsof je zoon voor zn lol bij het busstation staat om 7 uur smorgens??). Dus mijn zoon kon niet naar school die dag. Ik vervolgens met OV gebeld. Het zou kunnen dat er misschien een klein negatief saldo zou staan op de kaart waardoor het abonnement het niet zou doen, want volgens de meneer van OV stond het abonnement wel op de OV kaart. Nou ik kijken, en inderdaad, de kaart stond 0,86 cent negatief. Ik er weer 5 euro opgezet en dan maar hopen dat de kaart het zou doen. De volgende dag kon mijn zoon inderdaad met de bus mee, maar in Emmen bij het Station mocht hij niet meer in bus 1 (overstappunt station Emmen). Waarom wist niemand….. Gevraagd of mijn zoon langs het kantoor in Stadskanaal wilde gaan: heeft hij gedaan: helaas dit kantoor was toevallig net dicht en alleen nog maar voor touristen info. Dus ik weer bellen. Nu moet ik dus op advies van een van uw medewerkers helemaal naar Groningen. Dat is het enige servicepunt waar de kaart van mijn zoon door een poort kan????
Ik word er moedeloos van…. ik heb zondag bijna 100 euro uitgegeven aan een abonnement en ik heb sinds die tijd alleen maar gezeur…. mijn zoon is al 2 dagen niet naar school geweest door dit gedoe. Hij is met een betaald kaartje teruggekomen uit Emmen omdat niemand hem mee wilde nemen.
Volgens de medewerkster is er zeer waarschijnlijk geen goede zone ingevoerd bij het bestellen van het abonnement. Daardoor komt de zone automatisch op zone 1000 (Groningen). Waarschijnlijk heb ik daardoor ook nog exra kosten gemaakt.
Het meest vreemde vind ik het dat het abonnement gewoon is gekocht via mijn iphone, en mij in het bestelprogramma niet gevraagd is om een zone in te voeren. De medewerkster zei al dat ze dat vaker had gehoord en dat waarschijnlijk niet alles is te lezen als je het programma via je iphone doorloopt. Ik vind het belachelijk! Echt waar! Ik heb er ook geen woorden voor. Waarom vragen ze in het bestel programma dit niet? Of waarschuwen ze niet met een of andere opmerking van: u heeft geen zone gekozen, weet u dit zeker … of wat dan ook???? Nu moet ik zoveel kosten extra maken en ook nog eens van Stadskanaal naar Groningen rijden om de kaart weer goed te laten zetten. Wat denkt u dat dit aan benzine kost???? Ik heb er geen woorden voor en reken op een coulance/tegemoetkoming van uw kant, want ik vind dit echt niet meer leuk en werkelijk buiten alle proporties.
Mijn zoon is 16 en zit op een school voor bijzonder onderwijs. Een van uw medewerksters weigerde mij te helpen omdat mijn zoon 16 is en vond dat ik er dus niets meer mee te maken had.
Ik heb me werkelijk de afgelopen 3/4 dagen dood geërgerd aan uw organisatie, dat kan ik u wel vertellen.

Graag uw reactie

Linda van Wijk
moeder van kaarthouder Luuk Krol

Desired solution:

een tegemoetkoming van de gemaakte kosten

Message from from Klacht.nl

10 years ago - We have sent an email to Qbuzz about your complaint

All complaints of