Complaint: Ongewenste criminele praktijken MyQuiz2Win

user-218226 on 13 December 2013 about Optimus Mobile GmbH in category SMS Diensten

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Helaas ben ik de dupe geworden van oplichting en ik baal als een stekker dat ons dit niet eerder is opgevallen.

Mijn vriend was mijn facturen aan het bekijken, omdat hij de maandelijkse bedragen t.o.v. mijn verbruik steeds erg hoog vondt.

Na de facturen goed bekeken te hebben zien we dat er vanaf mei dit jaar kosten in rekening worden gebracht onder de noemer Content (aankopen via mobiel internet). Via payinfo.nl kwam hij erachter dat er abonnement liep bij myquiz2win.nl.

Maar ik heb nooit smsjes ontvangen van deze partij, laat staan dat ik op deze website ooit mijn mobiele nummer heb opgegeven.

Ondertussen heeft hij het wekelijkse abonnement opgezegd en heeft hij een blokkade ingesteld op sms diensten. Het bevreemd mij overigens dat dit nooit aan mij is kenbaar gemaakt door Vodafone.

Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben voor inzage en controle van mijn facturen, maar Vodafone is als provider weer verantwoordelijk voor het doorsturen van dit soort berichten en het meehelpen de betaalrekeningen van hun eigen cliënten leeg te laten roven door dit soort ongewenste criminele praktijken.

Ondertussen zijn we 155,00 euro armer. Ik heb echter nooit en te nimmer toestemming gegeven voor deze dienst en wil ik wil dit bedrag dan ook teruggestort hebben.

De desbetreffende partijen (Globway, Myquiz2win, Flatbox, Target Media en Optimus Mobile GmbH) zijn aangeschreven en allen beroepen zich op de algemene voorwaarden, terwijl ze niet kunnen aantonen dat ik me heb aangemeld door middel van het tonen van een sms, het tonen van de wekelijkse reminders die aan mij gestuurd zijn per sms, mijn locatie ten tijden van de aanmelding of mijn gegevens die ik op een website heb achtergelaten. Dat kan ook niet, want ik me heb me nooit aangemeld bij dit hele gebeuren.

De website zelf www.myquiz2win.nl verwijst ondertussen weer naar een andere website, dus je komt geen steek verder.

Desired solution:

Retourneren van het bedrag. Ik heb geen gebruik gemaakt van deze dienst en heb me er ook nooit voor aangemeld. Ook derden hebben dit niet gedaan, mijn telefoon is namelijk voorzien van een code.

Message from from Klacht.nl

10 years ago - We have posted a tweet about your new complaint about Optimus Mobile GmbH

All complaints of