Complaint: Arag Rechtsbijstand is pure misleiding

user-15636 on 12 July 2010 about Arag in category Verzekering

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Kort geleden spant iemand een kort geding tegen mij aan. De dagvaarding viel koud op mijn deurmat zonder enige correspondentie vooraf. De persoon in kwestie vond dat ik hem beledigd had op een website. Ik dacht verzekerd te zijn bij Arag door al jaren premie te betalen. Arag gaf niet thuis omdat er reeds een procedure tegen mij gestart was. Alleen als ik de procedure zou winnen of als deze geseponeerd zou worden zouden ze me de advocaten kosten vergoeden. Ook werd gesteld dat het niet zeker was of de zaak onder een particuliere dekking zou vallen (ik ben particulier en heb iets op een website gezet…duidelijke vorm van een particuliere aangelegenheid).

Mijn advocaat onderhandeld met de tegenpartij en zorgt ervoor dat het kort geding tegen mij wordt ingetrokken omdat van onrechtmatig handelen mijnerzijds geen sprake was. In een schriftelijke verklaring staat expliciet dat ik niet onrechtmatig heb gehandeld. De zaak komt dus niet voor de voorzieningenrechter.

Ik dien het verhaal met declaratie in bij Arag. Na een week komt Arag met verhaal dat ze niet kunnen overgaan tot betaling van de advocatenkosten omdat ik werd beticht van onrechtmatig handelen. Toen ik zei dat ik werd beticht maar maar uiteindelijk (schriftelijk) ben gevrijwaard van onrechtmatig handelen kwamen ze met het volgende punt, ik was niet door de rechter vrijgesproken van onrechtmatig handelen dus geen dekking. Ik kan aantonen dat ik niet onrechtmatig heb gehandeld en daarom is er uiteindelijk geen procedure geweest en dus geen uitspraak van de rechter. Arag heeft haar voorwaarden zo gesteld dat ze nooit hoeven te betalen terwijl ze de volle premie in rekening brengen. Mijns inziens pure misleiding en oplichterij.

Gewenste oplossing

Arag zal mijn advocatenkosten wel betalen

All complaints of