Complaint: LET OP DE VASTRECHT KOSTEN

user-25279 on 18 October 2010 about EnergieDirect in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

ben zelf overgestapt naar energie direct, ruim een jaar geleden en inmiddels ook weer weg naar de oude energieleverancier die we daarvoor hadden. maar moest wel ineens 500 euro bijbetalen! na wat te hebben rond gekeken op hun site en internet blijkt dat hun vast recht veel hoger licht als bij andere en daar hebben ze mij niks over verteld helaas, voor het vastrecht hebben wij op jaarbassis 150 euro meer betaald dan bij de huidige energieleverancier.

Gewenste oplossing

ze hebben mij niet ingelicht over het vastrecht dat meer bij hun kost dan bij de huidige leverancier en dat verschil wil ik dan ook niet betalen.
zo is het natuurlijk makkelijk om je energie en gas prijzen omlaag te doen, jullie halen dat met de hoge kosten van het vastrecht wel weer terug!

Message from from Klacht.nl

13 years ago - Complaint is picked up by EnergieDirect

Message from from Klacht.nl

13 years ago - Complaint is solved by EnergieDirect

EnergieDirect

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Hallo,

U gaf aan dat uw eindnota hoger uitviel dan verwacht. De meterstanden zijn hierom nogmaals gecontroleerd, waaruit blijkt dat de gehanteerde meterstanden door u zijn gegeven aan uw huidige energieleverancier. Ook de beginmeterstanden komen van uw hand, behalve bij elektra. Hier is uw beginstand iets lager, maar omdat deze stand gelijk is met de eindstand van de energieleverancier die u voor energie:direct had wordt uw werkelijke verbruik in rekening gebracht.

De reden waarom u bij moet betalen heeft er dus niets mee te maken dat energie:direct een fout heeft gemaakt. Het heeft er namelijk mee te maken dat uw verbruik hoger is uitgevallen dan verwacht. Zo was uw standaard jaarverbruik 1500m3. Dit verbruik is toegenomen met circa 300m3. Daarnaast wordt door energie:direct ook een opzegvergoeding in rekening gebracht voor het voortijdig beëindigen van uw contract.

Betreft de vastrechtkosten kan ik u enkel berichten dat energie:direct deze overal communiceert. U kunt deze terugvinden op onze producten pagina, maar ook op Mijn energie:direct vind u deze terug.

Ik begrijp dat het vervelend voor u is om onverwacht een dergelijk bedrag bij te moeten betalen. Wel wil ik u erop attenderen dat het mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. Zo hoeft u niet in een keer het totale bedrag te voldoen. Via Mijn energie:direct vraagt u eenvoudig een betalingsregeling aan.

Met vriendelijke groeten,

Jochem van energie:direct

All complaints of