Complaint: Onterechte bekeuring zwartrijden

user-32574 on 19 December 2010 about Arriva in category Openbaar Vervoer

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

Mijn dochter van 16 ging op 18 dec. naar een feestje in Groningen vanuit Assen samen met een vriendin op een Herfst-Actie tickedt van de NS. Voor deze ticket is 45 euro betaald en geldig voor twee personen. Op de heenweg laten de dames hun ticket zien en is er niets aan de hand in de trein. Op de terugweg op 19 dec. worden ze van een valse kaart beticht wat werkelijk nergens op slaat. Vervolgens wordt er gezegd dat er niet gestempeld is en krijgen de dames elk een bekeuring van 35 euro plus de prijs van de treinticket van € 3,70 Niet mondig genoeg nemen ze de onterechte bekeuring in ontvangst.

Gewenste oplossing

Ongedaan maken bekeuring + excuses omdat ze op de heenweg met het zelfde vervoersbewijs zijn gecontroleerd en bij navraag aan het loket is bevestigd dat dit een geldig bewijs is !

Message from

13 years ago - Klein vraagje: is de ticket dan wel gestempeld via een stempelautomaat voordat uw dochter en haar vriendin op de trein stapten? Je moet altijd (op de dag dat je de herfst-tour wilt doen!) je ticket laten stempelen, of als stempelautomaten het niet doen de controleurs meteen vragen om een stempel. Anders reis je met een ticket die officieel 1 dag geldig is maar waar geen stempel van die dag op staat; dan zou je met een beetje geluk meerdere dagen met die kaart kunnen reizen (als je dus nooit gecontroleerd wordt en dus nooit een stempel krijgt) en dat wil de NS voorkomen. Als er geen stempel op staat dan klopt het denk ik wel dat de meiden een boete hebben gekregen, ookal hebben ze netjes volgens de regels 1 dag met de kaart gereisd. Dat kan de NS namelijk niet controleren als de kaart niet gestempeld is. Overigens ook lekker dom dat de controleur die op de heenreis als eerste controleerde hen dan niet heeft gewaarschuwd of een stempel heeft gegeven: is niet zijn verantwoordelijkheid maar wel zo netjes om te doen toch! Ook heel erg sneu voor uw dochter en haar vriendin dat dit nou moet gebeuren, ik kan me helemaal voorstellen dat ze niet wisten wat hen overkwam. Als u wel een stempel op de kaart heeft staan dan zijn die boetes absoluut onterecht en mogen excuses ook wel heel netjes aangeboden worden!

All complaints of