Complaint: Waarschuwing voor Frauduleuze jaarafrekening 2012/2013

Jos Schroder on 13 December 2013 about Essent in category Energieleveranciers

New complaint
In treatment
Complaint resolved
Complaint closed

My complaint:

KIJK DE JAARAFREKENING VAN ESSENT RETAIL ENERGIE B.V. GOED NA!
OOK VOOR DE SENIOREN IN ONZE SAMENLEVING!

Ik heb namelijk ontdekt dat Essent heeft gefraudeerd met mijn jaarafrekening 2012/2013.
Terwijl ze in het bezit zijn van de juiste meterstanden hanteren ze in hun jaarafrekening fictieve, verzonnen meterstanden onder de code D. Code D betekent; opgenomen door de netbeheerder!
Ook klopt de berekening niet tussen de beginstand en de eindstand.
Ze gaan in de tussenliggende berekening steeds uit van dezelfde beginstand waardoor de berekende hoeveelheid energie bijna het dubbele is van het daadwerkelijk verbruik.
Essent heeft de fout inmiddels toegegeven en mijn jaarafrekening is ter controle opgestuurd naar de afdeling facturatie van Essent Retail Energie B.V!
Bovendien heb ik inmiddels een schadevergoeding gekregen.

Omdat de jaarafrekeningen niet handmatig worden gedaan maar doorgaans met een softwareprogramma, is het niet denkbeeldig dat er véél meer klanten van Essent Retail Energie B.V. het slachtoffer zijn van een veel te hoge, foute jaarafrekening.
U herkent de afwijkingen alleen als u beschikt over een uitgebreide, gespecificeerde jaarafrekening.
De eindstand(en) en beginstand(en) van de jaarafrekening kloppen wel dus in de volgende jaarafrekening zie je er niets meer van terug.
Het valt mij inmiddels op dat verspreidt over het hele land héél veel klanten van Essent klagen over in verhouding veel te hoge jaarafrekeningen dit jaar!
Het gevolg is dat ze in verhouding veel moeten bijbetalen en vervolgens wordt de nieuwe voorschotnota ook weer veel duurder.
Het vermoeden bestaat dat er een fout schuilt in de rekenmethode van Essent Retail Energie B.V..
Ik ben vanaf 18 mei 1974 klant bij de PNEM en daarna Essent en ik heb dergelijke “fouten” nooit eerder aangetroffen.
Kijkt u in uw eigen belang a.u.b. uw jaarafrekening goed na en doe dat eventueel ook voor mensen die daartoe niet in staat zijn.
Bij voldoende belangstelling en met toestemming van deze site, plaats ik een kopie van mijn jaarafrekening op deze site.
Ook heb ik uitgebreide tips om Essent Retail Energie B.V. te controleren en u te wapenen tegen dit soort ongeoorloofde praktijken.
Met vriendelijke groet,

Jos Schröder
***

Desired solution:

Openheid van zaken en de excuses van het bedrijf waar ik al bijna 40 jaar energie van afneem.
Het moet volgens mij vanzelfsprekend zijn dat ze mij een goede eerlijke jaarafrekening sturen en de frauduleuze jaarafrekening vervangen door een reële.
Bovendien zou het niet nodig moeten zijn de problemen kenbaar te maken op fora om gehoor te krijgen bij Essent. Het is soms werkelijk ongehoord hoe je behandelt wordt door medewerkers van Essent.

Message from from Klacht.nl

10 years ago - We have sent an email to Essent about your complaint

Message from from Klacht.nl

10 years ago - Complaint is picked up by Essent

Message from from Klacht.nl

10 years ago - Complaint is solved by Essent

Message from from Klacht.nl

10 years ago - User added a review about the solution that Essent posted

Jos Schroder

Responded on 13 December 2013 at 10:41

Omdat je op dit moment overal leest dat er sprake is van ongehoord hoge jaarafrekeningen van Essent Retail Energie B.V. is het wellicht raadzaam mijn inzending tóch te plaatsen als waarschuwing.
Een jaarafrekening wordt n.l. niet met de hand gemaakt en het vermoeden bestaat dat deze frauduleuze jaarafrekening het gevolg is van een verkeerde rekenmethode bij de afdeling facturatie van Essent Retail Energie B.V.
Een bijkomende bijzonderheid is dat mijn inzending op energieleveranciers.nl onmiddellijk is verwijderd. Sterker noch deze website heeft mijn ip-adres geblokkeerd om te voorkomen dat ik deze waarschuwing nog eens zou plaatsen op hun site.
Ik heb een e-mail van een medewerker van Essent in mijn bezit waarin hij verklaart zoiets nog nooit te hebben meegemaakt zolang hij werkt op de afdeling Webcare.van Essent. . Dat is dezelfde afdeling waar ook de heer Dave werkt die zojuist de klacht heeft afgedaan.
Het is voor uw lezers heel belangrijk om de jaarafrekeningen te zeer goed controleren!
Met vriendelijke groet,
Jos Schröder

Essent

Responded on 25 March 2015 at 07:50

Offered solution:

Geachte heer Schröder,

Allereerst wil ik u bedanken dat u de moeite heeft genomen om uw onvrede kenbaar te maken.

Volgens onze administratie heeft u in de periode van 19 november 2013 tot en met 25 november 2013 via e-mail contact gehad met onze klantenservice. Zoals u schrijft is het te veel in rekening gebrachte bedrag door deze fout aan u terugbetaald. Wij hebben geen meldingen ontvangen van meerdere klanten dat deze fout is voorgekomen. Wij gaan er dan ook van uit dat dit een eenmalige fout was. Namens Essent bied ik u daar mijn excuses voor aan.

Ik vertrouw er op dat uw klacht reeds eerder is afgehandeld. Om deze reden zal ik de klacht op klacht.nl sluiten. Als wij u in de toekomst weer van dienst kunnen zijn horen wij dit graag van u.

Met vriendelijke groet,
Dave
Essent Klantenservice Webcare

All complaints of